Bio

De liedjes en het rauwe stemgeluid van John Hill doen sommigen denken aan Dylan’s Desire en Jon Allen. John was ondermeer te zien in het eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, was speciale gast in de theatershow van Paul Haenen en deed onlangs het voorprogramma van Douwe Bob.

John HillMet zijn debuut EP scoort hij in de zomer van 2011 een hit op Radio Oost en trekt hij de aandacht van Erwin Nyhoff, met wie hij als vast voorprogramma door Nederland toert. Nadat hij later dat jaar een band om zich heen heeft verzameld brengt hij in 2012 de EP “Awfully Close” uit, met Roelijn Kok op viool, Francesco Taranto op bas en Pim Zielman op drums.

Hij lanceert de EP in een uitverkocht Papenstraattheater in Zwolle, speelt op het bevrijdingsfestival Overijssel en als voorprogramma’s van diverse artiesten zoals A Balladeer en Happy Camper. De titeltrack en single “Awfully Close” verschijnt op 3voor12’s Hollandse Nieuwe, speelt met band in het Tros Muziekcafé en bereikt de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. In de zomer van 2012 wordt hij geselecteerd voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarmee hij in juli voor het eerst op de landelijke televisie verschijnt.

Voor de single Disappear Tonight gaat John een samenwerking aan met het jonge (17 jaar!) talent Chayah, die in 2013 eveneens in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland te zien was. Het duet wordt door 3voor12 meteen gebombardeerd tot Hollandse Nieuwe en brengt hen bij o.a. 3FM!

In 2013 speelt hij als special guest in de theatershow van Paul Haenen (Dolman & Gremdaad Live) in Odeon De Spiegel en doet hij o.a. het voorprogramma voor Douwe Bob in de IJsselhallen in Zwolle. Ondertussen werkt hij aan nieuw materiaal en sluit hij zich aan bij The Pianohouse als sessie gitarist/zanger.

Volg John!
Twitter: @johnhillmuziek
Facebook: John Hill

Contact:
06-18889117